https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-pri-tydnu-mobility-predstavi-alternativni-dopravu-2
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha při týdnu mobility představí alternativní dopravu

16.9.2016 09:55 | PRAHA (ČTK)
Letos týden mobility začne v pátek 16. září. Při akci Zažít město jinak nebudou průjezdné některé ulice Prahy.
Letos týden mobility začne v pátek 16. září. Při akci Zažít město jinak nebudou průjezdné některé ulice Prahy.
Foto | Martin Mach / Ekolist.cz
Praha se přidá k Evropskému týdnu mobility. Lidem chce město představit alternativní způsoby dopravy se zaměřením na zejména elektrické typy dopravy. Novinářům to řekl náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD). Akce je pořádána od roku 2002 a jejím iniciátorem je Evropská komise. Letos týden mobility začne v pátek 16. září. Při akci Zažít město jinak nebudou průjezdné některé ulice Prahy.
 

"Cílem je nabídnout obyvatelům měst alternativy městské mobility a ukázat jim, že je možné se po městě pohybovat rychle a chytře. Heslo letošního týdne mobility je chytrá mobilita, silná ekonomika," řekl Dolínek.

Praha se chce letos zaměřit zejména na elektromobilitu. "Vznikají dobíjecí stanice, dopravní podnik (DPP) testuje elektrobusy a v rámci zón placeného stání jsou zvýhodněny elektromobily," řekl k tomu Dolínek.

Na programu týdne mobility se podílelo město, městské firmy a organizace a rovněž občanská sdružení a iniciativy. V rámci programu bude například v Klánovicích otevřeno cyklistické parkoviště a v sobotu 17. září bude den bez aut, který má zpřístupnit lidem místa, která obvykle patří automobilům. Budou se také konat semináře o cestování po Praze na kole a program vyvrcholí 22. září akcí Den bez aut.

Praha se podle Dolínka bude letos hlásit do soutěže a ucházet o cenu Evropského týdne mobility.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist