https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-proveri-funkcnost-protipovodnovych-opatreni-v-troji-na-chvili-se-uzavre-i-tunel-blanka
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha prověří funkčnost protipovodňových opatření v Troji, na chvíli se uzavře i tunel Blanka

9.9.2017 02:00 | PRAHA (Ekolist.cz)
Celková délka linie protipovodňových opatření v oblasti Troji je 274 metrů, výška hrazení se pohybuje v jednotlivých úsecích od 30 cm do 6,27 metru. Váha vyskladněných dílů mobilních opatření činí 39 874 kg. / Na ilustračním fotu je cvičení v Holešovicích 2016.
Celková délka linie protipovodňových opatření v oblasti Troji je 274 metrů, výška hrazení se pohybuje v jednotlivých úsecích od 30 cm do 6,27 metru. Váha vyskladněných dílů mobilních opatření činí 39 874 kg. / Na ilustračním fotu je cvičení v Holešovicích 2016.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | praha.eu
Ze soboty 30. září na neděli 1. října se budou v Troji v rámci cvičení stavět protipovodňové zábrany. Hlavní město prověří například časové limity nutné k jejich výstavbě a zkontroluje technický stav protipovodňové ochrany hl. m. Prahy. Prověrkou projde také nastavení informačních toků a součinnost složek při výstavbě protipovodňových opatření v době povodně. Kvůli cvičení se uzavře tunel Blanka. Informovala o tom pražský magistrát.
 

"Podobná cvičení je dobré organizovat. Díky nim zjistíme, zda jsou všechny zainteresované složky připravené, jestli mezi nimi funguje bez problémů komunikace, a v praxi nanečisto vyzkoušíme, co stanovuje Povodňový plán hlavního města Prahy," říká pražská primátorka Adriana Krnáčová.

"Chceme předejít všem pochybnostem. Tato cvičení prověřují lidský faktor i technickou stránku věci. Koordinaci při těch nejnáročnějších operacích i nenápadné detaily, které nesmíme podcenit, neboť právě z nich se skládá výsledný celek naší připravenosti na všechna rizika spjatá s přírodním živlem," uvedl Libor Hadrava, pražský radní pro bezpečnost a prevenci kriminality.

Cvičení se zúčastní cca 300 osob. Jsou to členové jednotek sboru dobrovolných hasičů, Aktivní zálohy Armády ČR, členové Českého červeného kříže, Správa služeb HMP, Hasičský záchranný sbor HMP, Městská policie HMP, Policie ČR, Pražské vodovody a kanalizace, Technická správa komunikací HMP, a Zdravotnická záchranná služba HMP.

Celková délka linie protipovodňových opatření v oblasti Troji je 274 metrů, výška hrazení se pohybuje v jednotlivých úsecích od 30 cm do 6,27 metru. Mimo liniová mobilní hrazení budou prověřena i protipovodňová opatření na kanalizační síti. Konkrétně se jedná o hradidlovou komoru a čerpací stanici v ulici Pod Havránkou.

Cvičení Troja 2017 si způsobí dopravní omezení. Půjde o úplné uzavření Tunelového komplexu Blanka, a to od 21:00 hodin 30. září do 05:00 hodin 1. října. Technická správa komunikací HMP využije tuto uzavírku k pravidelnému čištění a kontrole funkčnosti všech systémů. Současně bude v tuto dobu omezen provoz na těchto komunikacích: V Holešovičkách, Nová Povltavská, most Barikádníků, Povltavská, Pod Lisem, Trojský most, Trojská lávka, Pod Havránkou, U Vltavy, Vodácká, Pátkova a Bulovka.

Objízdné trasy povedou: Pro jízdní směr od jihovýchodu: ulicemi Čuprova, Pod Labuťkou, Čuprova, Zenklova, Vosmíkových, Liberecká. Pro jízdní směr od východu: ulicemi Prosecká, Čuprova, Zenklova, Vosmíkových, Liberecká. Pro jízdní směr od jihu a severu: ulicemi Partyzánská, Vrbenského, Plynární, Argentinská.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist