https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-spustila-stranku-kde-mohou-lide-darovat-nepotrebne-veci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha spustila stránku, kde mohou lidé darovat nepotřebné věci

4.9.2017 03:00 | PRAHA (ČTK)
V pátek bylo na webu v nabídce téměř 3800 předmětů v několika kategoriích, jakou je například dům a zahrada, sport a cestování nebo knihy a tisk. / ilustrační foto
V pátek bylo na webu v nabídce téměř 3800 předmětů v několika kategoriích, jakou je například dům a zahrada, sport a cestování nebo knihy a tisk. / ilustrační foto
Pražané se mohou zbavovat nepotřebných věcí na webu praho.nevyhazujto.cz, který spustilo hlavní město. Prostřednictvím této služby lidé darují jen za odvoz předměty, které mohou někomu dalšímu posloužit. V pátek o tom informoval magistrát. Kolem 15:00 hodin v pátek bylo na webu v nabídce téměř 3800 předmětů v několika kategoriích, jakou je například dům a zahrada, sport a cestování nebo knihy a tisk.
 

"Doufáme, že občané tuto novou službu budou využívat, a ušetří tím životní prostředí, své peněženky a místo ve své popelnici nebo v odpadkovém koši," uvedla radní pro životní prostředí Jana Plamínková (STAN/Trojkoalice).

Jde o další projekt s cílem předcházení vzniku odpadů, který realizuje odbor ochrany prostředí pražského magistrátu. Praha nyní také hledá vhodné prostory k provozování Re-Use centra. V něm budou lidé fungující, ale pro ně už nepotřebné věci odkládat a jiný si je bude moci za symbolický poplatek koupit. Výtěžek z prodeje má být využit na podporu systému nakládání s opady ve městě.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist