https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-uvazuje-o-zpoplatneni-chystane-severozapadni-magistraly
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha uvažuje o zpoplatnění chystané severozápadní magistrály

6.12.2001 14:17 | PRAHA (ČIA)
O zpoplatnění plánované severozápadní části městského okruhu spojující Střešovice a Troju, jejíž výstavba by měla stát 20 miliard korun, uvažuje pražský magistrát. "Jediná možnost financování výstavby je partnerství soukromého a veřejného sektoru. Soukromý investor by financoval výstavbu a pak by prostředky inkasoval zpět formou mýtného," uvedl na dnešní tiskové konferenci náměstek primátora Jiří Paroubek (ČSSD).
 

Dodal, že tento projekt musí získat občany, kteří výstavbu v poplatcích de facto zpětně zaplatí. Podle Paroubka se tak rozsáhlá investiční akce nedá financovat ani z rozpočtu města, ani vydáním dluhopisů. "Musíme jít formou projektového financování, tedy nezatížit rozpočet města," řekl Paroubek.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist