https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-uzavre-smlouvu-se-siemensem-na-dodavku-dalsich-souprav-metra
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha uzavře smlouvu se Siemensem na dodávku dalších souprav metra

16.10.2001 19:10 | PRAHA (ČIA)
Uzavření smlouvy o smlouvě budoucí se společností Siemens na další dodávku 20 pětivozových souprav metra dnes schválili pražští radní. Zároveň byla schválena cena dodávky v maximální výši 225 milionů korun za jednu soupravu. Termín dodání je stanoven do konce října 2004. "Jedná se již o druhou dodávku, kdy první byla dodávka 22 souprav typu M1," sdělil na dnešní tiskové konferenci náměstek primátora Martin Hejl.
 

"Poslední dodávka z 22 souprav dle stávajícího kontraktu je očekávána do poloviny příštího roku," uvedl Hejl. Smlouva o smlouvě budoucí například stanoví shodnost technického řešení s předešlou dodávkou, obsahuje závazek kupujícího zajistit financování a stanoví četnost dodávek jednoho vlaku měsíčně s předpokladem dodání první sériové jednotky v prosinci 2002 a poslední v říjnu 2004.

"V nejbližší době rada schválí záměr, aby Dopravní podnik hlavního města Prahy vypsal veřejnou mezinárodní soutěž na financování. Nechceme předjímat, zda-li by to byl prostý úvěr nebo jiné formy konče leasingem. Jde nám o to, aby město nemělo v konsolidované účetní závěrce tak vysoké úvěry," informoval dále Hejl. Na základě veřejné soutěže bude uzavřen vlastní kupní kontrakt se společností Siemens.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist