https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praha-zlepsi-odvoz-uhynulych-volne-zijicich-zvirat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praha zajistí odvoz uhynulých volně žijících zvířat do šesti hodin od nahlášení

15.9.2018 01:00 | PRAHA (Ekolist.cz)
Odvoz uhynulých zvířat byl do konce srpna tohoto roku řešen veterinárním asanačním podnikem, který však měl na zajištění odvozu lhůtu 24 hodin. / Ilustrační foto
Odvoz uhynulých zvířat byl do konce srpna tohoto roku řešen veterinárním asanačním podnikem, který však měl na zajištění odvozu lhůtu 24 hodin. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Z území hlavního města budou nově odstraňována nalezená těla uhynulých volně žijících zvířat nejpozději do šesti hodin od ohlášení nálezu, ve většině případů by k tomu ale mělo dojít i dříve. Informuje o tom pražský magistrát.
 

V posledním roce dorazilo hlavnímu městu množství podnětů a stížností od obyvatel, proto se jim magistrát rozhodl vyjít vstříc a na základě výsledků výběrového řízení byla vybrána společnost CLE.AN s.r.o. Odvoz uhynulých zvířat byl do konce srpna tohoto roku řešen veterinárním asanačním podnikem, který však měl na zajištění odvozu lhůtu 24 hodin. Tento časový rámec se však v podmínkách hlavního města Prahy ukázal jako nedostatečný, jelikož zvláště v případě nálezů zvířat na frekventovaných místech si situace vyžadovala výrazně rychlejší řešení. Nově by měl odvoz ve dne trvat maximálně čtyři hodiny, mezi 18. a 6. hodinou ranní pak nejpozději šest hodin.

„Od nově zavedeného systému si slibujeme efektivní a rychlý způsob odklízení těl uhynulých volně žijících zvířat, většinou sražených auty, eliminaci nežádoucích střetů zejména s chovateli psů a zároveň i vytvoření preventivního nástroje proti možnému šíření nebezpečných zvířecích nákaz,“ říká radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Pro Pražany se ale v případě nálezu mrtvého zvířete nic nemění, i nadále je nutné kontaktovat Městskou policii hlavního města Prahy, která zajistí místo nálezu. Následně sama či prostřednictvím Magistrátu hlavního města Prahy osloví společnost, která provede odvoz zvířete. Výjimkou jsou však domácí mazlíčci, tedy především psi a kočky, jejichž odvoz zajišťuje přímo městská policie.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist