https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pratele-zeme-chteji-quotobklicitquot-konferenci-v-haagu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Přátelé Země chtějí "obklíčit" konferenci v Haagu

13.11.2000 17:30 | PRAHA (Ekolist.cz)
Mezinárodní ekologická organizace Friends of the Earth (Přátelé Země), jejíž českou pobočkou je Hnutí DUHA, chce v sobotu 18. listopadu postavit v Haagu hráz z pytlů písků. Kilometrová zeď, na jejíž stavbě by se měli podílet lidé z celé Evropy, by měla "obklíčit" celé dějiště konference. Přátelé Země tak chtějí nejvyšším světovým představitelům ukázat, co se stane, jestliže nebudou brát vážně nebezpečí klimatických změn a zejména stoupající hladiny moře. V Haagu dnes totiž začala jednání 6. konference stran Rámcové konvence OSN o změnách klimatu (COP6 UNFCCC).
 

Toto symbolické vyjádření znepokojení by mělo být doprovázeno vystoupením hudebních skupin, pouličních umělců a jízdami na kole. Objevit by se v Haagu měli i lidé, kteří dopady klimatických změn už znají z vlastní zkušenosti.

Do Haagu jede pomoci stavět hráz i skupina aktivistů Hnutí DUHA z ČR. EkoList vysílá do Haagu svoji zpravodajku Irenu Jeřábkovou, která bude o stavbě hráze Friends of the Earth i dalších přímých akcích v Haagu čtenáře EkoListu informovat.


reklama

 
Michael Polák

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist