https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazane-povazuji-zasedani-mmf-a-ssb-za-uspesna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražané považují zasedání MMF a SSB za úspěšná

31.10.2000 19:10 | PRAHA (ČIA)
Mezi obyvateli Prahy převládá mínění, že pražská Výroční zasedání Mezinárodního měnového fondu (MMF) a Skupiny Světové banky (SSB) byla úspěšná. Většina Pražanů se také domnívá, že kongresová turistika je pro Prahu a Českou republiku důležitá. Vyplývá to z průzkumu agentury Sofres-Factum, který provedla mezi 502 Pražany.
 

"Devadesát procent obyvatel Prahy se domnívá, že Česká republika zvládla hostitelskou roli a představila se jako demokratická země," řekl na dnešní tiskové konferenci vládní zmocněnec pro uspořádání výročních zasedání Zdeněk Hrubý. Přes 80 procent Pražanů si také myslí, že Praha prokázala, že je dobrým místem pro pořádání kongresů, a 77 procent se domnívá, že byla posílena mezinárodní prestiž ČR ve světě.

Zájem o průběh zasedání projevilo téměř 95 procent občanů, z nichž polovina je sledovala podrobně a ostatní zběžně. Dvě třetiny z nich sledovaly nejvíce televizní vysílaní, necelých dvacet procent noviny a deset procent rozhlas. "Pouze 2,7 procenta získávalo informace z internetu, což svědčí o stavu užívání internetu v tuzemsku," dodal Zdeněk Hrubý.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist