https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazane-si-mohou-projit-vanocni-stezku-v-botanicke-zahrade-v-troji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražané si mohou projít vánoční stezku v botanické zahradě v Troji

25.11.2023 19:30 | PRAHA (ČTK)
Ilustrační foto
Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Botanická zahrada v pražské Troji nabídne adventní program, návštěvníci se mohou těšit na vánoční stezku k Betlémské jurtě Divadla bratří Formanů s interaktivní expozicí. Součástí programu budou také víkendové adventní dílny, zájemci si budou moci vyrobit vánoční ozdoby nebo figurky a k dispozici bude také občerstvení.
 

"Nabízíme v letošním roce poprvé předvánoční program v našem venkovním areálu," uvedl ředitel zahrady Bohumil Černý. "Rodinám s dětmi, ale i dalším návštěvníkům, chceme zpříjemnit předvánoční čas a zkrátit čekání na Ježíška," dodal.

V zahradě bude připravena stezka s několika tematickými zastávkami, která vede do Betlémské jurty Divadla bratří Formanů. Každé zastávka bude spojena s vánoční symbolikou a budou pro ně využity přírodní materiály a dřevo přímo z botanické zahrady. V nomádském přístřešku pak příchozí najdou panorama s vyobrazením betlémského příběhu narození Ježíše. Expozice bude interaktivní a do instalace bude možné přidávat vlastnoručně vyrobené figurky.

Součástí adventního programu pak budou i víkendové dílny, během nichž si zájemci budou moci vyrobit vánoční ozdoby z recyklovaných materiálů nebo dřevěné hračky a figurky. První adventní víkend 2. a 3. prosince bude věnován výrobě dřevěných hraček. Dále návštěvníci budou 9. a 10. prosince vyrábět vánoční ozdoby z recyklovaných materiálů, například z kapslí od kávy a 16. a 17. prosince se opět otevře dílna s výrobou dřevěných figurek s vánoční tematikou. Zahrada nabídne návštěvníkům také občerstvení a vánoční čaje, Vinotéka sv. Kláry pak nabídne horký jablečný mošt nebo svařené víno.

Do 29. února je otevírací doba v trojské zahradě od 09:00 do 16:00, skleník Fata Morgana je v pondělí uzavřený a Vinotéka sv. Kláry má v zimě otevřeno od 10:00 do 16:30. Za vstupné zaplatí návštěvníci po celý rok 180 Kč za dospělou osobu, 120 Kč za dítě od tří do 15 let, 95 korun za seniora nad 60 let a rodina až se třemi dětmi si může pořídit rodinné vstupné za 540 korun.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist