https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praze-6-se-nelibi-dokumentace-k-vystavbe-rychlodrahy-do-kladna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praze 6 se nelíbí dokumentace k výstavbě rychlodráhy do Kladna

4.12.2003 16:07 | PRAHA (ČIA)
S upravenou dokumentací k výstavbě rychlodráhy do Kladna nesouhlasí Praha 6. Ta totiž nesplňuje některé požadavky, jež šestá městská část vyjádřila ve stanovisku k dokumentaci E. I. A. Jak dnes ČIA informoval mluvčí Prahy 6 Martin Šalek, radní zároveň potvrdili stanovisko městské části, které preferuje obsluhu území Prahy 6 včetně letiště metrem trasy A a jeho prodloužením západním směrem až na mezinárodní letiště Praha-Ruzyně.
 

Praha 6 ve svém stanovisku opětovně požaduje zpracování koordinační studie všech základních prostředků hromadné městské dopravy (zejména tedy rychlodráhy a metra), která by určila zásadní podmínky pro dobudovávání těchto jednotlivých systémů a podmínky koordinace přestupních uzlů a nezbytných podmiňujících investic.

Pouze raženou variantu v konfliktním úseku od křížení železniční tratě s ulicí Gymnazijní - Pevnostní po nádraží Veleslavín akceptuje městská část, jen pokud bude splněno několik podmínek. Kromě zajištění stability podloží požaduje prověření podmínek křížení rychlodráhy s prodloužením vybrané varianty metra trasy A a připravení dokumentace provádění stavby, která s ohledem na okolní zástavbu vyřeší výstavbu tunelu v území Ořechovky.

Dokumentace, kterou zpracoval Metroprojekt Praha v říjnu letošního roku, reagovala na stanovisko Ministerstva životního prostředí ČR, kterým byla dokumentace E. I. A. vrácena České správě letišť k dopracování. Navrhovaná trať rychlodráhy, jejíž realizaci by měla zajistit společnost PraK, by vedla z Masarykova nádraží přes Dejvice a osídlené části Prahy 6 k Ruzyni a dále do Kladna. Podle Prahy 6 by však bylo nejvýhodnější, kdyby došlo k prodloužení metra A z Dejvické přes zastávky Červený vrch a Petřiny do zastávky Dlouhá míle. Obě varianty by přišly zhruba na 20 miliard korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist