https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/praze-se-nelibi-stredocesky-uzemni-plan
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Praze se nelíbí středočeský územní plán

28.5.2002 18:56 | PRAHA (ČIA)
Námitky ke konceptu územního plánu Pražského regionu (ÚPN VÚC) dnes schválila Rada hlavního města Prahy. Ve čtvrtek 30. května budou zaslány jeho pořizovateli, jímž je Krajský úřad Středočeského kraje. Za hlavní problém magistrát považuje, že územní plán kraje údajně nevhodně zasahuje do koncepce okrajových částí Prahy. ČIA to sdělil člen Rady Zdeněk Kovářík.
 

Praze zejména vadí stavby kolem trasy silničního okruhu a hranic Prahy, které prý neúměrně zatěžují infrastrukturu a krajinu. Řešení silničního okruhu tak, jak ho navrhuje ÚPN VÚC, se Praze také nelíbí a trvá na původním. ÚPN VÚC by měl zároveň určit pravidla pro stavby v okolí hlavního města, neboť údajně brání vytvoření tzv. "zeleného pásu" kolem Prahy.

ÚPN VÚC je schvalován krajským úřadem pouze pro Středočeský kraj a na Prahu se jeho působnost nevztahuje. Podle magistrátu proto nemůže ovlivňovat již schválené územní plány pro Prahu, která je v těžišti regionu. Magistrát požaduje přizpůsobení ÚPN VÚC její urbanistické a dopravní koncepci.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist