https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazska-energetika-na-14-dni-prodlouzi-platnost-nizkeho-tarifu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražská energetika na 14 dní prodlouží platnost nízkého tarifu

15.12.2004 13:43 | PRAHA (ČIA)
Platnost nízkého tarifu pro odběr elektřiny prodlouží v době od 18. prosince do 2. ledna o dvě hodiny Pražská energetika (PRE). Zvýhodnění se vztahuje na domácnosti, podnikatele a další maloodběratele s elektrickým vytápěním či ohřevem vody. "Čtyřčlenná rodina využívající elektřinu k vytápění a ohřevu vody tak může ve vánočním období ušetřit za elektřinu řádově stokoruny," zmínil tiskový mluvčí PRE Petr Holubec.
 

Domácnosti s ohřevem vody či vytápěním na elektřinu využívají převážně tarify D24 a D25, u kterých PRE účtuje nízkou sazbu osm hodin denně. Sazba v nízkém tarifu je zhruba třikrát nižší než ve vysokém tarifu. Domácnosti s akumulačními kamny mají nízký tarif po dobu 16 hodin denně, domácnosti s přímotopy 20 hodin denně a odběratelé v domech s tepelnými čerpadly pak 22 hodin denně.

Pražská energetika za letošní leden až září dosáhla čistého zisku 843 milionů korun, tržby činily 8,077 miliardy korun. Celkem 50,78 procenta akcií společnosti drží Pražská energetika Holding, kterou z 51 procent vlastní hlavní město Praha z 49 procent německé koncerny EnBW a RWE Energy. Dalších 34 procent akcií vlastní slovenská skupina J&T, 14,19 procenta stát a 1,03 procenta drobní akcionáři.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist