https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazska-energetika-nabizi-o-vanocich-levnejsi-elektrinu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražská energetika nabízí o Vánocích levnější elektřinu

21.12.2003 11:51 | PRAHA (ČIA)
Výhodnější podmínky pro odběr elektřiny v průběhu Vánoc připravila pro zákazníky Pražská energetika (PRE). Všechny domácnosti, které využívají elektřinu k vytápění a ohřevu vody, a maloodběratelé z řad podnikatelů, budou mít od v době od 20. prosince do 4. ledna prodloužený odběr elektřiny v nízkém tarifu o dvě hodiny. ČIA to dnes sdělil tiskový mluvčí PRE Petr Holubec.
 

Obdobnou akci připravila pro zákazníky z řad domácností také Středočeská energetická (STE). Domácnosti užívající sazby D45, D46, D55 a D61 zaplatí za odběr elektřiny od 22. prosince do 4. ledna vždy jen sazbu nízkého tarifu. Zvýhodnění se ale netýká těch odběratelů, u kterých STE nemůže z technických důvodů dobu platnosti nízkého tarifu prodloužit.

PRE je regionálním distributorem elektřiny na území Prahy a Roztok u Prahy. Loňské tržby dosáhly 11,54 miliardy korun a čistý zisk činil 996,3 milionu korun. Majoritním akcionářem PRE je s 50,78procentním podílem Pražská energetika Holding, společný podnik města Prahy a německých společností GESO a RWE Plus. Dalších 34 procent akcií vlastní ČEZ a 14,19 procenta ministerstvo práce a sociálních věcí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist