https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazska-energetika-prodala-o-39-procent-vice-elektriny-nez-v-1-3q-2004
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražská energetika prodala o 3,9 procent více elektřiny než v 1.-3.Q 2004

2.11.2005 14:10 | PRAHA (ČIA)
Pražská energetika (PRE) dodala za prvních devět měsíců letošního roku svým zákazníkům 3,984 miliardy kWh elektrické energie. To je o 3,9 procenta více než za stejné období loňského roku. "Dodávka pro velkoodběratele se meziročně zvýšila o necelých 7,5 procenta. Maloodběratelé spotřebovali o 5,3 procenta elektřiny více," sdělil ČIA tiskový mluvčí PRE Petr Holubec.
 

Čistý zisk PRE za první tři čtvrtletí se meziročně zvýšil o 4,6 procenta na 882 milionů korun. Tržby za prodej elektřiny se meziročně zvýšily o 6,6 procenta na 8,612 miliardy korun, provozní zisk činil 1,14 miliardy korun. Na investice PRE vydala přes 778 milionů korun, naprostá většina financí šla na rekonstrukci a rozvoj energetických sítí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist