https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazska-palmovka-by-se-mela-promenit-tak-aby-se-do-ni-lide-radi-vraceli-rika-kolinska
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražská Palmovka by se měla proměnit tak, aby se do ní lidé rádi vraceli, říká Kolínská

10.9.2017 01:21 | PRAHA (Ekolist.cz)
Palmovka (na obrázku) představuje důležité lokální centrum a těžiště celé spodní části údolí Rokytky. Současně se jedná o urbanisticky jedno z nejkomplikovanějších míst v Praze.
Palmovka (na obrázku) představuje důležité lokální centrum a těžiště celé spodní části údolí Rokytky. Současně se jedná o urbanisticky jedno z nejkomplikovanějších míst v Praze.
Pražská Palmovka je důležité lokální centrum a těžiště celé spodní části údolí Rokytky. Současně se podle pražského magistrátu jedná o urbanisticky jedno z nejkomplikovanějších míst v Praze. Palmovku trápí nedořešené celoměstské dopravní vazby, nevyjasněná urbanistická struktura a nejasný charakter a náplň jednotlivých veřejných prostranství. Praha proto zajistí koordinátora, jehož hlavním úkolem bude příprava plánu na postupné zlepšení současného stavu. Informuje o tom pražský magistrát.
 

“Naším cílem je, aby se Palmovka proměnila v místo, kam se lidé budou rádi vracet," říká Petra Kolínská, náměstkyně pražské primátorky. "Aby se stala místem, kde jen nečekáte na tramvaj či autobus, ale kde je možné si nakoupit, dát si schůzku a kde budou moci svůj čas trávit i děti a senioři. Proto je aktuální výběr koordinátora projektu jedním z důležitých kroků k její revitalizaci,“ říká Kolínská.

“Městská část Praha 8 v polovině loňského roku nechala zpracovat Koncepci Palmovka 2030. To je pro další koordinaci aktivit velmi cenný podklad, na který chceme navázat,“ řekla k tomu Petra Kolínská.

Revitalizace prostoru se zaměří na rozvoj Palmovky, rozvoj oblasti autobusového nádraží a jeho okolí, rekonstrukci Libeňského mostu, dopravní propojení Rohanského nábřeží s městským okruhem, zkvalitnění veřejných prostranství Palmovky, doplnění uličních propojení, zpřístupnění nábřeží Vltavy, zachování paměti místa, budoucí využití rozestavěného Centra Palmovka, vnitřní rezervy území a riziko gentrifikace (růst nájmů a odchod obyvatel s nižšími příjmy).


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist