https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazska-technicka-sprava-komunikaci-vypracuje-studii-vysadby-stromoradi-na-nuselskych-schodech
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražská Technická správa komunikací vypracuje studii výsadby stromořadí na Nuselských schodech

6.11.2019 00:12 | PRAHA (ČTK)
Pražská Technická správa komunikací si nechá vypracovat studii výsadby nového stromořadí podél Nuselských schodů v Praze 2. / Ilustrační foto
Pražská Technická správa komunikací si nechá vypracovat studii výsadby nového stromořadí podél Nuselských schodů v Praze 2. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | e-petice.cz
Pražská Technická správa komunikací (TSK) si nechá vypracovat studii výsadby nového stromořadí podél Nuselských schodů v Praze 2. Výsadbu komplikuje velké množství inženýrských sítí v zemi. Včera to sdělila mluvčí TSK Barbora Lišková. Kvůli obnovení stromořadí sepsali místní obyvatelé petici. Podpořilo je i vedení radnice druhé městské části.
 

"TSK by ráda nechala zpracovat studii, aby se do této lokality mohla navrátit zeleň. Vzhledem k historické hodnotě této lokality, schodiště vede z Královských Vinohrad do Nuslí, považujeme zachování stromořadí za žádoucí a budeme se snažit o jeho kvalitní založení s pravidelnou následnou údržbou," sdělila Lišková.

TSK již nechala udělat dendrologický průzkum, neboť místní zeleň není v dobrém stavu. Stromořadí podél schodiště navíc lemují již dožívající opěrné zdi. "Zejména je nutné stanovit rozsah projektu, případné opravy opěrných zdí, přeložky poduličních sítí, zajištění závlahy, neboť se jedná o velice svažitý terén, kde dostatek vody bude limitující," uvedla Lišková. Zároveň je podle ní důležité vybrat vhodný druh stromu, který bude mít dostatek světla a prostoru a nebude narušovat kořeny schodiště.

Radnice již domluvila se Správou železniční dopravní cesty, že opraví zeď za místní kapličkou, která hrozí zřícením. "Ostatní zdi jiných vlastníků jsou relativně dobrém stavu," dodala mluvčí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist