https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazska-vodohospodarska-spolecnost-bude-mit-noveho-reditele-vypsala-konkurz
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražská vodohospodářská společnost bude mít nového ředitele, vypsala konkurz

24.8.2023 23:55 | PRAHA (ČTK)
PVS má na starosti vodohospodářskou infrastrukturu, kterou pronajímá Pražským vodovodům a kanalizacím (PVK), které distribuují vodu v metropoli.
PVS má na starosti vodohospodářskou infrastrukturu, kterou pronajímá Pražským vodovodům a kanalizacím (PVK), které distribuují vodu v metropoli.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Pražské vodovody a kanalizace
Městská společnost Pražská vodohospodářská společnost (PVS) bude mít nového generálního ředitele. Firma vypsala výběrové řízení, ve kterém jej nyní hledá. Důvodem je, že nynější šéf společnosti Pavel Válek byl do funkce doporučen a neprošel tak výběrovým řízením. Informaci ČTK potvrdil městský radní a předseda dozorčí rady PVS Michal Hroza (TOP 09). Zájemci se mohou hlásit do 18. září. PVS má na starosti vodohospodářskou infrastrukturu, kterou pronajímá Pražským vodovodům a kanalizacím (PVK), které distribuují vodu v metropoli.
 

"Jsem přítelem toho, aby bylo vypsáno otevřené výběrové řízení na tuto pozici, což se v minulosti nestalo a současný ředitel (Válek) byl vybrán na návrh někdejšího náměstka primátora Petra Hlubučka (STAN). Jako dozorčí rada jsme přesvědčeni, že ředitel má vzejít z otevřeného řízení," řekl na dotaz ČTK městský radní Michal Hroza. Do řízení se podle jeho slov přihlásí i nynější ředitel.

Válka zvolila dozorčí rada do čela společnosti v lednu 2019. Způsob volby a výběr tehdy kritizovali zástupci koaličních Pirátů a opozičního ANO. Vadilo jim především to, že ředitel nevzešel z výběrového řízení, ale byl dosazen na doporučení Hlubučka. Ten byl později obviněn v kauze Dozimetr týkající se ovlivňování zakázek v dopravním podniku (DPP) a ze všech funkcí odstoupil.

Nový ředitel PVS, který vzejde z nynějšího řízení, bude zároveň členem představenstva společnosti. Bude zodpovídat za řízení společnosti, strategii rozvoje a dosahování daných cílů. Uchazeč bude muset mít mimo jiné vysokoškolské vzdělání právnického, ekonomického nebo technického směru, čtyři roky praxe ve vrcholovém managementu a bude muset být bezúhonný.

PVS je městskou firmou, která se stará o vodohospodářskou síť. Hodnota majetku spravovaného firmou PVS přesahuje 40 miliard korun. Samotnou distribuci vody mají na starosti PVK, se kterými má PVS podepsanou smlouvu do roku 2028. Poté by město prostřednictvím PVS mělo podíl Veolie v PVK koupit.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist