https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazska-zoo-na-podporu-zahrad-na-ukrajine-prodava-charitativni-vstupenky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražská zoo na podporu zahrad na Ukrajině prodává charitativní vstupenky

9.3.2022 13:11 | PRAHA (ČTK)
Zdroj | Zoo Praha
Zájemci mohou přispět na podporu chovatelských zařízení na Ukrajině nákupem takzvané charitativní vstupenky, jejíž prodej zahájila pražská zoologická zahrada. Veškerý výtěžek z fiktivních vstupenek poputuje na sbírku na podporu ukrajinských zoo, kterou trojská zoo vypsala spolu s Unií českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO).
 

"Z vybraných peněz pak opět pořídíme potřebná krmiva, materiál a technologie pro ukrajinské zoo. První transport pomoci jsme vypravili již v pondělí a další bude brzy následovat," uvedl ředitel zoologické zahrady v české metropoli Miroslav Bobek.

Charitativní vstupenky mohou lidé koupit za 100 korun, 500 korun, 1000 korun nebo 2000 korun na webu zoo. Jako poděkování za nákup obdrží kupující banner s obrázkem lva. Ten má upomínat na odvahu, s níž Ukrajinci bojují proti ruské přesile, jak je uvedeno na webové stránce projektu. Banner mohou lidé vystavit například na sociálních sítích, čímž pomohou se šířením povědomí o sbírce, doplnila zoo.

Na podporu chovatelských zařízení na Ukrajině putuje i výtěžek z benefičních prohlídek vybraných expozic s chovateli. Zájemci se budou moci podívat například do expozic Darwinův kráter, Rákosův pavilon nebo Údolí slonů. Prohlídky, z nichž první se uskuteční v pátek, budou trvat asi hodinu a jedné prohlídky se bude účastnit maximálně deset lidí. Vstupenky stojí 1000 korun a jsou dostupné na webu zahrady.

Na sbírku s názvem "Pomáháme jim přežít", jejíž podúčet je určený na podporu ukrajinských zoo, mohou zájemci přispívat i libovolnými částkami. Sbírka má číslo účtu 43-6804660247/0100 a do zprávy pro příjemce je třeba uvést "Ukrajina".

Z veřejné sbírky "Pomáháme jim přežít", kterou podle Bobka podporují všechny členské organizace UCSZOO, byla zatím ukrajinským chovatelům zvířat z Česka zaslaná pomoc za 165.000 korun v podobě krmiva a dalších veterinárních potřeb.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist