https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazska-zoo-odchovava-dalsi-tri-stenata-psu-pralesnich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražská zoo odchovává další tři štěňata psů pralesních

26.5.2018 01:15 | PRAHA (ČTK)
Chov psů pralesních (na obrázku) je přitom v zoologických zahradách spíše výjimečný a příliš se nedaří. V Praze začal konci 80. let a dosud se narodilo více než 100 mláďat. Návštěvníci zoo si nové přírůstky mohou prohlédnout v areálu malých amerických šelem nedaleko výběhu ledních medvědů.
Chov psů pralesních (na obrázku) je přitom v zoologických zahradách spíše výjimečný a příliš se nedaří. V Praze začal konci 80. let a dosud se narodilo více než 100 mláďat. Návštěvníci zoo si nové přírůstky mohou prohlédnout v areálu malých amerických šelem nedaleko výběhu ledních medvědů.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Petr Hamerník / Zoo Praha
Pražská zoo odchovává další tři štěňata jihoamerických psů pralesních. Narodila se 7. dubna a jde o šestý vrh nynějšího pražského páru těchto zvláštních šelem. Mláďata zatím prozkoumávají vnitřní expozici, ale v týdnu je chtějí chovatelé v případě příznivého počasí vypustit do venkovního výběhu. Informovala o tom mluvčí zoo Lenka Pastorčáková.
 

Chov psů pralesních je přitom v zoologických zahradách spíše výjimečný a příliš se nedaří. V Praze začal konci 80. let a dosud se narodilo více než 100 mláďat. Návštěvníci zoo si nové přírůstky mohou prohlédnout v areálu malých amerických šelem nedaleko výběhu ledních medvědů.

Pes pralesní se vyskytuje v lesních oblastech Jižní Ameriky od Panamy po Brazílii a severní Argentinu. Je výborný plavec, ve vodě smečka často také loví. Ačkoliv jsou psi malí vzrůstem, při lovu si troufnou i na drobné jeleny. Přes den je velmi těžké je ve volné přírodě spatřit, protože odpočívají v prohlubních, norách nebo skulinách.

Zoo Praha patří mezi nejnavštěvovanější místa v Praze. Od roku 2005 každý rok návštěvnost překračuje hranici jednoho milionu. Loni ji navštívilo 1,445.126 lidí. Jde tak o druhý nejlepší výsledek za dobu její existence.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist