https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazska-zoo-vybizi-k-adopcim-a-sponzoringu-zvirat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražská zoo vybízí k adopcím a sponzoringu zvířat Video

12.4.2020 00:10 | PRAHA (ČTK)
Pražskou zoo lze finančně podpořit buď adopcí či sponzorováním zvířat. Podpořit lze i mláďata narozená či vylíhnuvší se po uzavření zoo. / Ilustrační foto
Pražskou zoo lze finančně podpořit buď adopcí či sponzorováním zvířat. Podpořit lze i mláďata narozená či vylíhnuvší se po uzavření zoo. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Foto | Petr Hamerník / Zoo Praha
Pražská Zoologická zahrada vybízí ty, kteří chtějí zoo finančně pomoci, k adopcím a sponzoringu zvířat. Kvůli vládním opatřením proti nákaze nemocí covid-19 je zoo již téměř měsíc uzavřená veřejnosti. Ztráty v příjmech ze vstupného, parkovného, prodeje suvenýrů či pronájmu restaurací jsou téměř 20 milionům korun. Ve čtvrtek to uvedla tisková referentka zoo Petra Sivová.
 

"Nechceme tentokrát vypisovat sbírku, protože potřebných je mnoho. Ale samozřejmě ani nechceme odmítat nabízenou pomoc. Doporučujeme proto buď adoptovat, nebo sponzorovat naše zvířata," uvedl ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.

Finančně podpořit lze podle ředitele zoologické zahrady i mláďata narozená či vylíhnuvší se po uzavření zoo. Seznam mláďat narozených od uzavření zoo, tedy od 13. března, čítá již tři desítky druhů.

V případě adopcí má podle Sivové každý druh stanovenu fixní částku, jejíž výše se odvíjí od náročnosti jeho chovu, zejména nákladů na krmivo. Například adopce slona tak přijde ročně na 60.000 korun, adopce lemura na 6000 Kč a adopce komby na 2500 korun. Naproti tomu sponzorováno může být každé zvíře libovolnou částkou nad 100 Kč.

Zoologická zahrada v Troji se návštěvníkům poprvé otevřela 28. září 1931. Do zoo loni zavítalo 1,456.526 návštěvníků. O více než 8000 lidí tak padl její dosavadní rekord z roku 2016. Chová přes 670 druhů zvířat. Patří k nejnavštěvovanějším místům v Praze.

Zoo už dříve oznámila, že až znovu otevře, budou rodinné vstupenky pro zdravotníky, hasiče a policisty po dobu jednoho měsíce za symbolickou jednu korunu. Nyní je zahrada zavřená kvůli vládním bezpečnostním opatřením proti nákaze novým koronavirem.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist