https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazska-zoo-zve-navstevniky-do-zahrady-po-setmeni
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražská zoo zve návštěvníky do zahrady po setmění Video

3.9.2019 00:08 | PRAHA (ČTK)
Zoo Praha organizuje pro návštěvníky komentované večerní prohlídky. / Ilustrační foto
Zoo Praha organizuje pro návštěvníky komentované večerní prohlídky. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ZOO Praha
Zoo Praha organizuje pro návštěvníky komentované večerní prohlídky. Návštěvníci při nich mají možnost vidět nejen zvířata, která znají z běžných denních okruhů, ale i ta, která jsou aktivní hlavně v noci. V září se prohlídky konají vždy v pátek a sobotu, od října také ve středu, účastnit se jich v jeden termín může maximálně 25 lidí.
 

Okruh večerních prohlídek, které začínají v září a říjnu od 19:00, další měsíce od 17:00, je pevně daný. Návštěvníci v zoologické zahradě stráví zhruba hodinu a půl. Dozvědí se zajímavosti o chovu vybraných druhů zvířat, průvodce je upozorní na živočichy aktivní po soumraku, kterých je v pražské zoo celá řada včetně pandy červené.

Prohlídku je třeba si předem objednat v e-shopu Zoo Praha, kde se lidé dozvědí i veškeré další podrobnosti. Dospělí za vstupenku zaplatí 300 korun, dítě 200 korun. V ceně je zahrnuto parkovné. Zoo večerní prohlídky pořádá po celý rok, trasu upravuje v závislosti na aktuální situaci a počasí.

Večerní prohlídky jsou jen jedním z několika zážitkových programů, které pražská zoo pro návštěvníky připravuje. Nabízí třeba krmení velbloudů nebo žiraf, pro děti uspořádá i neobvyklou oslavu narozenin.

Pražská zoologická zahrada v Troji návštěvníkům poprvé otevřela brány 28. září 1931. V současné době chová 676 druhů zvířat, která představuje ve 13 pavilonech a více než 150 expozicích.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist