https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazske-ekocentrum-toulcuv-dvur-slavi-25-let
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražské ekocentrum Toulcův dvůr slaví 25 let

17.4.2019 10:47 | PRAHA (Ekolist.cz)
Toulcův dvůr
Toulcův dvůr
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Pražské ekocentrum Toulcův dvůr slaví 25 let. A pro veřejnost připravilo na 24. dubna 2019 oslavu jak svého výročí, tak Dne Země.
 

Toulcův dvůr v Hostivaři, který si za své čtvrtstoletí činnosti vybudoval jméno mezi veřejností i odborníky, má své neodmyslitelné místo v ekologické výchově i volném čase Pražanů. Ročně projde areálem přes 120 000 lidí. Dvůr byl po komunistické éře hospodaření zdevastován, nyní je zrekonstruován k nepoznání.

Na co se 24. dubna těšit? Dopoledne proběhne oficiální část, určená pro hosty z řad partnerských organizací, Hlavního města Prahy, městských částí, ministerstev a úřadů. Svou účast potvrdila například senátorka a starostka Prahy 10 Renata Chmelová, starosta Prahy 15 pan Milan Wenzl, pražští radní pro zeleň a finance, ředitel Výzkumného ústavu živočišného a mnozí další.

Odpolední část, která začne v 15.00, bude určena široké veřejnosti a vzniká ve spolupráci s řadou subjektů. "Naše oslavy a oslavy Dne Země připravujeme ve spolupráci s členskými organizacemi a řadou externích partnerů. Kromě Prahy 15, odboru zeleně Magistrátu hlavního města Prahy či Lesů hlavního města Prahy se svou inspirací, poznáním i hrami přijdou další pražská ekocentra, Asociace elektromobility, Federace Potravinových Bank či VŠCHT. Stanovišť bude celkem k třiceti,” říká Lenka Skoupá, předsedkyně Toulcova dvora a hlavní organizátorka.

Kromě prezentací bude také doprovodný program na pódiu a v dalších prostorách dvora. Za pozornost bude stát například výstava fotografií k 25 letům, která ukáže mnohdy až neuvěřitelné změny. Svou účast přislíbil i František Toulec, který v areálu vyrůstal a jehož rod dal současnému Středisku ekologické výchovy jméno.

Kompletní program odpolední části.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist