https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazske-slune-pribralo-sest-kilogramu-zacina-se-vybirat-jmeno
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražské slůně přibralo šest kilogramů, začíná se vybírat jméno

17.4.2016 14:26 | PRAHA (ČTK)
Návrhy jmen pro nový přírůstek je možné zaslat online prostřednictvím webu Prima ZOOM
Návrhy jmen pro nový přírůstek je možné zaslat online prostřednictvím webu Prima ZOOM
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Zoo Praha
Slůně, které se 5. dubna narodilo v pražské zoologické zahradě, přibralo šest kilogramů. Každým dnem je aktivnější a dobře prospívá, uvedl kurátor savců Pavel Brandl. Zoo Praha proto požádala veřejnost o zasílání návrhů na jeho jméno a kmotra. Spojila to se soutěží.
 

Zatímco po porodu sloní sameček vážil 104 kilogramů, ve středu váha ukázala 110 kilogramů. "Z toho, že slůně přibralo, máme radost. U většiny mláďat dojde po porodu k poklesu váhy, který se pak pozvolna začíná vyrovnávat. Přírůstek šest kilogramů je znamením dobrého zdravotního stavu slůněte," uvedl Brandl.

Slůně se okamžitě stalo lákadlem pro návštěvníky pražské zoo. Ve vnitřní expozici ho mohla veřejnost vidět třetí den po porodu, tento týden se také poprvé podíval do venkovního výběhu. Pokud to počasí umožní, mohl by si procházku venku zopakovat o víkendu, uvedl Brandl.

Návrhy jmen pro nový přírůstek je možné zaslat online prostřednictvím webu Prima ZOOM. Na něm je také možné sledovat online přenos z Údolí slonů. Lidé, kteří přijdou s originálním nápadem, mohou vyhrát vstupenky do Zoo Praha, speciální komentovanou prohlídku Údolí slonů nebo možnost vyrobit si vlastnoručně papír ze sloního trusu.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist