https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazske-sluzby-najali-do-tridirny-papiru-17-veznu-dalsi-pribudou
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražské služby najali do třídírny papíru 17 vězňů, další přibudou

4.3.2016 10:21 | PRAHA (ČTK)
Důvod, proč firma odsouzené přijala, je nedostatek zaměstnanců, a to zejména u profesí s nízkou kvalifikací.
Důvod, proč firma odsouzené přijala, je nedostatek zaměstnanců, a to zejména u profesí s nízkou kvalifikací.
Foto | Filip Vonka / Ekolist.cz
Pražské služby (PS) začaly zaměstnávat odsouzené, v současné době pracuje v třídírně papíru 17 odsouzených. Informoval o tom mluvčí PS Radim Mana. V budoucnu by se měl počet vězňů pracujících v PS ještě zvyšovat, a to až na padesátku. Firma na projektu spolupracuje s Vězeňskou službou a ministerstvem spravedlnosti. PS se stará v Praze o svoz a zpracování odpadu a jejím většinovým vlastníkem je hlavní město.
 

"K dnešnímu dni u nás působí pět odsouzených z pankrácké věznice, kteří pracují na ranní směně na třídicí lince papíru ve Vysočanech. Dvanáct odsouzených z Ruzyně je pak rozděleno na ranní a odpolední směnu na třídicí lince v Chrašťanech," uvedl Mana.

Důvod, proč firma odsouzené přijala, je nedostatek zaměstnanců, a to zejména u profesí s nízkou kvalifikací. "V současné době ani pracovní agentury nestíhají pokrývat požadavky v plném rozsahu. Navíc je tato forma zaměstnávání pro nás ekonomicky výhodná a v neposlední řadě je to možnost, jak pomoci vězňům prohlubovat pracovní návyky a připravovat je tak na propuštění," uvedl Mana.

Odsouzené na pracoviště a zpět vozí Pražské služby a firma jim poskytla také pracovní vybavení. Ostatní zaměstnanci PS se s odsouzenými nesmí bavit o jiných než pracovních záležitostech, vězni také mají vyčleněnu vlastní šatnu a místnost pro oběd a svačinu.

PS chystají nábor dalších zaměstnanců z řad odsouzených. Nyní čeká na posudky o způsobilosti práce další desítka odsouzených. Celkem by pak PS chtěly nabrat až 50 vězňů, které zaměstná nejen v třídírně papíru.

PS se stará o svoz a zpracování odpadu. Vlastní z větší části Praha, zbylé akcie má firma AVE CZ. Praha se v minulosti neúspěšně snažila získat minoritní podíl. PS zaměstnává asi 1600 lidí.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist