https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazsky-magistrat-chce-spojit-vaclavske-nam-a-vinohradskou-tridu-bulvarem-pro-pesi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražský magistrát chce spojit Václavské nám. a Vinohradskou třídu bulvárem pro pěší

15.2.2005 17:24 | PRAHA (ČIA)
Pražský magistrát chystá radikální změnu současné podoby horní části Václavského náměstí. Studie počítá s propojením náměstí s Vinohradskou třídou bulvárem pro pěší. Severní rameno magistrály bude přeneseno za muzeum a v krátkém úseku křížení s Vinohradskou třídou zahloubeno pod povrch. Projekt by měl být zrealizován v horizontu pěti až sedmi let. Odhady na celkovou investici projektu se pohybují mezi 500 miliony až jednou miliardou korun. Informoval o tom pražský magistrát na dnešní tiskové konferenci.
 

Projekt bude financován ze zdrojů města v kombinaci s penězi z Evropské unie. V úvahu také připadá propojení partnerství soukromého a veřejného subjektu, tzv. PPP projekty. Zklidnění přinese zavedení výlučně tramvajové dopravy v úseku Václavské náměstí, Vinohradská třída až po náměstí I. P. Pavlova. Renovace by se měla dočkat v budoucnu celá oblast od Hlavního nádraží, přes Vrchlického a Čelakovského sady až po náměstí I.P. Pavlova.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist