https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazsky-magistrat-otevrel-dalsi-pokladny-pro-placeni-za-odpady
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražský magistrát otevřel další pokladny pro placení za odpady

27.5.2002 16:23 | PRAHA (ČIA)
Pro velký zájem Pražanů o platby poplatků za odpad v hotovosti otevřel magistrát ve svých budovách další pokladny. Zaplatit je možné v přízemí Nové radnice na Mariánském náměstí a v přízemí Kafkova domu na náměstí Franze Kafky. Pokladny jsou otevřeny v pracovní dny od 8 do 18 hodin. ČIA o tom dnes informovala Zdena Pacáková z tiskového oddělení Magistrátu hlavního města Prahy.
 

Zájemci urychlí své odbavení, pokud s sebou přinesou složenku, kterou v posledních dnech obdrželi poštou. Již v minulých dnech náměstek primátora Petr Švec upozornil, že s ohledem na fronty by měli Pražané pro platbu upřednostnit bezhotovostní bankovní styk nebo využít pošty. U bankovního převodu musí plátce správně vyplnit číslo účtu, kód banky, variabilní a specifický symbol uvedený na složence. Podle Pacákové je důležitý specifický symbol, který nahrazuje rodné číslo a slouží k identifikaci poplatníka.

Jako specifický symbol lze použít rodné číslo při ztrátě složenky. Variabilní symbol je potom číslo 11, číslo účtu 150017-5157998 a kód banky 6000. Všichni obyvatelé s trvalým bydlištěm v Praze musí podle nového zákona o odpadech zaplatit do 15. června jednorázový místní poplatek za odpad ve výši 468 korun. Složenku obdrží všichni včetně dětí. Poplatek za rodinu nebo za dům je ale možné hradit takzvanou sdruženou platbou. Plátce uhradí za další členy domácnosti poplatky jednou složenkou nebo převodem a zároveň zašle na magistrát přiložený dotazník k identifikaci osob, za které platí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist