https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazsky-magistrat-zacal-zverejnovat-projekty-k-posouzeni-eia-na-internetu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražský magistrát začal zveřejňovat projekty k posouzení EIA na internetu

11.7.2001 12:00 | PRAHA (EkoList)
Na svých internetových stránkách začal od začátku letošního července pražský magistrát zveřejňovat všechny projekty, které podléhají povinnosti posouzení vlivů na životní prostředí (tzv. EIA). "Hlavním důvodem bylo informovat veřejnost," říká k tomu Kamila Včisláková z odboru životního prostředí Magistrátu hl. m. Prahy.
 

Dosud podle ní odbor zasílal informace o projektech pouze občanským sdružením, která projevila zájem. "Ač nám to zákon neukládal, posílali jsme jim informace o všech projektech na území, které je zajímalo," vysvětluje Včisláková. "Takto se informace dostanou ke všem," dodává.

Na internetové adrese www.monet.cz/eia najdou zájemci základní informace o proceduře EIA, text zákona i s výkladem, ale zejména přehled všech aktuálně řešených projektů, na něž EIA právě probíhá. K informacím je možné se zároveň dostat i přes server hlavního města Prahy. Na adrese www.praha-mesto.cz je třeba si kliknout v rubrice "Chci vědět" na kapitolku "Životní prostředí".


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist