https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazsky-primator-pri-navsteve-jiznich-cech-podporil-eurokoridor
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražský primátor při návštěvě jižních Čech podpořil eurokoridor

15.10.2001 19:57 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
Vznik eurokoridoru, který by měl být komunikační trasou spojující sever a jih České republiky, podpořil primátor hlavního města Praha Jan Kasl. "Dnešní cesta z Prahy do Českých Budějovic mi zabrala víc času, než jsem předpokládal, a opětovně mi potvrdila potřebnost dálnice D3," uvedl Kasl na dnešním setkání s vedením Jihočeského kraje v Českých Budějovicích.
 

Připomněl, že tam, kam se dá rychle a pohodlně přijet, tam přicházejí i investice a turisté. "Je tedy třeba poučit se od vyspělých zahraničních států, které se dálnicím nebrání, ale snaží se je citlivě začlenit do krajiny," prohlásil pražský primátor. Větší pozornost by se podle něj měla soustředit i na budoucnost železnice, která při nastupující krizi letecké dopravy zřejmě nabude na významu.

Jak dálnice D3, tak i modernizovaný IV. železniční koridor by měly být součástí komunikačního koridoru Sever-jih, jehož vznik hodlá iniciovat Jihočeský kraj. Myšlenku eurokoridoru, zahrnujícího silniční, železniční, vodní, leteckou i informační trasu ze Saska přes Čechy až do Horního Rakouska, již schválila rada kraje a stala se i součástí návrhu Programu rozvoje kraje.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist