https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazsti-radni-a-medaci-si-opet-nerozumi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražští radní a Medáci si opět nerozumí

16.5.2002 17:35 | PRAHA (ČIA)
Vyhodnocení výběrových řízení na nemovitosti ve Střešovicích, ve kterých působí dobročinný spolek Medáků, chápe zcela odlišně radnice Prahy 6 a samotní Medáci. Radní přidělili nadaci ve výběrovém řízení jeden ze tří domů, na který podali nabídku. "Postup radních chápeme jako výraz pomsty a nepochopení," vyjádřil se dnes mluvčí Medáků Martin Skalský. "Celá situace je absurdní, jednoduše podali samostatné přihlášky a v jedné soutěži zvítězili," komentoval jeho slova mluvčí Prahy 6 Martin Šálek.
 

Radnice vyhlásila v dubnu výběrová řízení na pronájem dvou domků a prodej třetího, které nadace Medáků dlouhodobě protiprávně obývá a provozuje v nich alternativní kulturu. Podáním nabídek do soutěže chtějí Medáci svůj pobyt legalizovat a poté investovat prostředky do rekonstrukce objektů. Pronájem druhého domu získali zájemci s podobným projektem keramické dílny a prostory pro výstavy a divadla. Třetí dům má být prodán dalšímu zájemci.

"Tím, že jsme získali jen jeden domek o čtyřech místnostech, nám radnice znemožnila realizovat celý naplánovaný kulturní projekt. Participuje na něm řada dalších institucí jako jsou školy a divadelní spolky, které teď zřejmě od spolupráce ustoupí," vysvětlil Skalský. Podle něho postup radních ohrozil i přislíbenou spolupráci holandské nadace na financování projektů a rekonstrukcí objektů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist