https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazsti-radni-schvalili-stavebni-uzaveru-masarykova-nadrazi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražští radní schválili stavební uzávěru Masarykova nádraží

3.11.2004 07:42 | PRAHA (ČIA)
Masarykovo nádraží bude od začátku prosince pod stavební uzávěrou. Jak dnes ČIA informoval magistrátní odbor PR, městská rada dnes návrh na uzávěru, kterou předložil náměstek primátora Rudolf Blažek, schválila. Důvodem je chystaná změna územního plánu rozvojového území Masarykovo nádraží - Florenc.
 

Podnět ke zpracování návrhu nařízení o stavební uzávěře Masarykova nádraží dal starosta Prahy 1 Vladimír Vihan. Praha 1 totiž usiluje o změnu územního plánu v tomto území tak, aby uspořádání nádraží a funkční využití území umožnilo spojení Opletalovy ulice s ulicí Na Florenci a ulice Na Florenci s ulicí Pernerovou a celkové nové funkční uspořádání rozvojového území Masarykovo nádraží - Florenc. Praha změnu územního plánu nyní projednává.

Podle Blažka se se stejnou žádostí na hlavní město Prahu obrátil starosta městské části Praha 8 Josef Nosek. Zřízením nových ulic sledují podle Blažka obě městské části rozvoj dotčeného území a umožnění komunikace a oživení v současné době okrajových částí katastrálních území Nové Město a Karlín.

Stavební uzávěra byla vyhlášena v území vymezeném ulicemi Havlíčkovou, Na Florenci, Křižíkovou, Prvního pluku, Malého, Pernerovou, Trocnovskou, Husitskou a Hybernskou v katastrálním území Nové Město a Karlín a potrvá do doby schválení změny územního plánu v uvedeném prostoru.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist