https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazsti-radni-se-dnes-na-zvyseni-cen-jizdneho-nedohodli
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražští radní se dnes na zvýšení cen jízdného nedohodli

6.4.2004 17:29 | PRAHA (ČIA)
O zvýšení cen jízdného v městské hromadné dopravě dnes Rada hlavního města Prahy nerozhodla. "Rada uložila generálním ředitelům společností DP Praha a ROPID, aby předložili analýzu dlouhodobého vývoje provozních nákladů Pražské integrované dopravy a jejich krytí tržbami, zvláště s ohledem na růst rozsahu sítě městské hromadné dopravy. Tyto materiály budou předloženy radě počátkem května," uvedl k závěrům jednání pražský radní Radovan Šteiner.
 

Ceny jednotlivého jízdného se v pražské integrované dopravě naposledy zvyšovaly k 1. lednu 1998, ceny předplatních časových jízdenek pak k 1. lednu 2000. "Inflace od roku 1998 činila více než 17 procent," dodala tisková mluvčí pražského magistrátu Eva Kubátová. Náměstek primátora Prahy Jiří Paroubek již 30. března uvedl, že zvýšené jednorázové jízdné by mohlo začít platit od července letošního roku, paušální jízdné se zvýší od začátku roku 2005.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist