https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazsti-radni-zacali-resit-pohyb-psu-po-meste
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražští radní začali řešit pohyb psů po městě

4.6.2002 18:48 | PRAHA (ČIA)
S návrhem vyhlášky o pohybu psů na veřejně přístupných místech se dnes seznámila městská rada a ponechala městským částem dva měsíce na připomínky. Vyhláška je především reakcí na stále častější případy napadení lidí agresivními psy. Pokud bude přijata, neměl by se už na ulici objevit pes bez vodítka. "V Praze je příliš vysoká koncentrace psů, už bylo nutné to řešit," řekl k tomu předkladatel vyhlášky Rudolf Blažek.
 

První novinkou v rámci vyhlášky je povinnost majitele mít na veřejném prostranství psa neustále na vodítku, výjimku by tvořily jen některé plochy veřejné zeleně. "Velcí psi", tedy psi větší než 50 cm nebo těžší než 30 kg, by museli nosit i náhubek, navíc by je nesměly venčit děti, kterým ještě nebylo 15 let. Vstup se psem do veřejně přístupných areálů vyhláška vysloveně nezakazuje, může jej však zakázat majitel takového areálu.

Za porušení vyhlášky by bylo možné uložit blokovou pokutu až tisíc korun, v řádném řízení až 30 tisíc korun. Rudolf Blažek se domnívá, že pokud zastupitelstvo 13. září vyhlášku schválí, vyřeší se tím většina problémů, které Praha se psy má.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist