https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prazsti-ridici-tramvaji-budou-stavkovat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pražští řidiči tramvají budou stávkovat

2.1.2003 10:08 | PRAHA (ČIA)
Půldenní výstražnou stávku uskuteční v pondělí 6. ledna pražští řidiči tramvají. Od půlnoci až do poledne nepojede podle informací Federace řidičů tramvají ani jeden spoj. Dnes o tom informuje internetový server Lidových novin.
 

Řidičům tramvají vadí, že nejsou odměňováni stejně jako řidiči autobusů. Požadují proto, aby vedení dopravního podniku od 1. ledna letošního roku srovnalo jejich platové tarify s řidiči autobusů a zároveň všem řidičům tramvají vyplatilo rozdíl v platech zpětně k 1. červenci loňského roku.

Federace řidičů tramvají pražského dopravního podniku několikrát upozorňovala na nadměrné pracovní vytížení, a to i stávkovou pohotovostí. Loni v únoru stávkovou pohotovost řidiči odvolali s tím, že pracovní vytížení jednotlivých profesí, zejména řidičů tramvají a autobusů, posoudí nezávislá instituce a k výsledkům šetření bude přihlédnuto při stanovení výše mezd.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist