https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pre-odpojila-od-elektriny-budovu-ceskych-drah
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PRE odpojila od elektřiny budovu Českých drah

17.12.2002 11:33 | PRAHA (ČIA)
Odpojit od elektřiny budovu Českých drah v ulici Politických vězňů se kvůli dlužným 140 milionům korun rozhodla Pražská energetika (PRE). Dokud České dráhy dluhy nezaplatí, bude PRE postupně odpojovat další administrativní objekty drah. Nebezpečí, že by od elektřiny PRE odpojila také provozní budovy a vlakové tratě, však nehrozí. ČIA o tom dnes informoval tiskový mluvčí PRE Petr Holubec.
 

Jak Holubec řekl na dotaz ČIA, budova drah může být bez proudu i několik týdnů. "Dokud České dráhy s námi nezačnou seriózně jednat a dluh splácet, jejich budovu nezapojíme. Doposud vždy při jednáních hledali nejrůznější výmluvy a situaci neřešily," řekl ČIA Holubec. Podle něj se PRE snažila s drahami domluvit, avšak ve stanoveném termínu zástupci drah vedení PRE nekontaktovali a později přišli s "další výmluvami, které řešení situace opět nepřinesly".

Sehnat peníze a dluh zaplatit je podle tiskového mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského jediná možnost, jak současnou situaci vyřešit. "Ač PRE tvrdí opak, my trváme na tom, že s nimi jednáme. Do současné situace jsme se dostali proto, že nám stát již dva roky dluží 6,8 miliardy korun," řekl na dotaz ČIA Šťáhlavský.

Do nezáviděníhodné situace se kvůli dluhu drah u PRE dostalo také ústředí Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM), které sídlí v budově, již PRE odpojila. "Ačkoli účty za elektřinu KSČM řádně platí, je bez proudu také. Nemá totiž smlouvu s námi, ale právě s drahami," dodal Holubec.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist