https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pred-svitavskymi-skolami-bude-novy-park
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Před svitavskými školami bude nový park Video

5.3.2020 00:10 | SVITAVY (ČTK)
Před gymnáziem a základní školou ve Svitavách letos vznikne menší park.
Před gymnáziem a základní školou ve Svitavách letos vznikne menší park.
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | svitavy.cz
Před gymnáziem a základní školou ve Svitavách letos vznikne menší park. Postaví ho pardubické hejtmanství. S projektem čekalo na dokončení nedalekého kruhového objezdu, uvedla radnice v tiskové zprávě.
 

V parku bude odpočinková zóna a prostor pro venkovní výuku dětí, k tomu tam město vysází novou zeleň. "Vytvoří se tak dlouhý pás kultivované zeleně a nových dřevin podél hlavní komunikace," uvedl ředitel gymnázia Milan Báča.

Před úpravami stavební firma zbourá nefunkční kašnu a upraví terén. Většinu stromů a keřů směrem k ulicím Sokolovská a Poličská kraj nebude kácet. Odborníci navrhli na jaře odstranit pouze tři skupiny poškozených stromů, túje, jalovce a černé bezy.

"Projekt předpokládá výsadbu více než dvacítky nových stromů a keřů, dále skupin květin a rostlin tak, aby vznik nový zelený, klimaticky odolnější prostor, jehož část vytvoří přirozené zastínění a odhlučnění," řekl Báča.

Park má také lépe hospodařit s vodou. Dešťová voda nebude z chodníků odtékat do kanálů jako dosud. Bude se vsakovat do půdy. V parku také budou nové lavičky, osvětlení a v horkých měsících se bude spouštět mlžení vodou. Park postaví Pardubický kraj, který pozemek vlastní.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist