https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pred-zasedanim-mmf-se-skolili-clenove-obcanskych-pravnich-hlidek
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Před zasedáním MMF se školili členové občanských právních hlídek

10.9.2000 17:45 | BRNO (ČIA)
Na třicet zájemců o účast v občanských právních hlídkách, které budou sledovat případné střety mezi policií a demonstranty při pražském zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky, se sešlo o tomto víkendu v Brně. "Úkolem hlídek bude především monitorovat situaci a zajišťovat právní či tlumočnickou pomoc," řekl novinářům mluvčí těchto hlídek Marek Veselý.
 

Členové hlídek se na školení seznámili především s některými právními předpisy, které se mohou v průběhu demonstrací hodit, dále s pravomocemi městských i republikových policistů a se základy první pomoci. K dispozici byl i psycholog.

Podle Veselého budou členové občanských právních hlídek vybaveni potřebnou záznamovou technikou, aby mohli v případě potřeby dokumentovat skutečný průběh demonstrace. "Nechceme nijak zasahovat do situace, můžeme ale pomoci předejít některým konfliktům daným například neschopností se dorozumět kvůli jazykové bariéře," upozorňuje Veselý. Členové hlídek budou snadno k rozeznání, protože na sobě budou mít modré vesty se svým logem.

Organizátoři občanských právních hlídek počítají s tím, že budou mít přibližně stovku spolupracovníků. Další školení zájemců o členství v hlídkách se uskuteční příští víkend v Praze.

-joh-


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist