https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/predseda-hsrk-usteckeho-kraje-si-stezuje-na-porad-ct-tady-a-ted
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Předseda HSRK Ústeckého kraje si stěžuje na pořad ČT Tady a teď

4.12.2001 18:10 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Na Radu České televize se stížností ve věci reportáže "Bludný Mexičan", odvysílané na ČT1 v pořadu Tady a teď 1. listopadu a dotýkající se stavby nové továrny na Mostecku se dnes obrátila Hospodářská a sociální rada (HSRK) Ústeckého kraje. "Tato reportáž, hrubě zkreslující pravdu a opomíjející známá fakta, může vážně poškodit projekt výstavby továrny, která má přispět k řešení nezaměstnanosti na Mostecku," uvedl pro ČIA předseda HSRK Ústeckého kraje Richard Falbr.
 

Jak Falbr dále řekl, autoři reportáže použily zkreslující a zavádějící informace včetně těch, které vedou k poškození pověsti bývalého primátora Mostu a současného hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce. "Odvysíláním této reportáže se ČT hrubě zpronevěřila svému poslání - poskytovat objektivní a ověřené informace pro svobodné vytváření názorů," dodal Falbr.

Továrnu na výrobu hliníkových hlav do automobilových motorů hodlá v Havrani na Mostecku postavit mexická společnost Nemak. Okresní úřad už v její prospěch vydal územní rozhodnutí, odpůrci projektu ale tvrdí, že někteří mostečtí úředníci nerozhodují objektivně a projekt podporují jen proto, že jsou v něm osobně zainteresováni. Podle jejich názoru stavba továrny a zpracování hliníku zničí v Havrani kvalitní zemědělskou půdu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist