https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prelouc-navysi-svuj-podil-ve-spolecnosti-vodovody-a-kanalizace-pardubice
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Přelouč navýší svůj podíl ve společnosti Vodovody a kanalizace Pardubice

15.11.2001 16:35 | PŘELOUČ (ČIA)
Vkladem pozemků v hodnotě kolem pěti milionů korun pro čistírnu odpadních vod (ČOV) zvýší město Přelouč svůj podíl v akciové společnosti Vodovody a kanalizace (VaK) Pardubice. Uvedla to dnes pro ČIA starostka Přelouče Irena Burešová s tím, že celková investice je odhadována na 80 milionů korun.
 

"Přelouč byla posledním větším městem na horním úseku Labe, které vypouštělo nečištěné odpadní vody přímo do Labe. Město má přitom více než tři tisíce domácností," doplnila starostka. Dodala, že se spuštěním zkušebního provozu se počítá ke konci prosince.

Podle starostky bude na čistírnu odpadních vod napojena většina domácností Přelouče. "Kapacita čistírny je ale větší, a tak se počítá i s dalšími přilehlými obcemi," upřesnila Burešová.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist