https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/premier-otevrel-u-vyskova-vystavbu-noveho-useku-dalnice-d-1
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Premiér otevřel u Vyškova výstavbu nového úseku dálnice D 1

11.4.2002 17:14 | VYŠKOV (ČIA)
Výstavbu nového, zhruba 16kilometrového úseku nejstarší české dálnice D1 otevřel dnes premiér Miloš Zeman v blízkosti Vyškova poklepem na základní kámen. Z celkového rozpočtu na výstavbu tohoto úseku ve výši 4,7 miliardy korun má být v letošním roce investováno 517 milionů korun. Úsek Vyškov - Mořice má být dokončen do roku 2006, ale účastníci výstavby odhadují zkrácení lhůty výstavby asi o jeden rok.
 

Premiér Zeman v této souvislosti uvedl, že by bylo pohodlnější a populárnější rozpustit miliardy z výnosů privatizace ve spotřebě, aby se před volbami zvýšila životní úroveň. Pro současnou vládu je ale podle premiéra "rozumnější vysazovat jabloně než kupovat jablka". Oznámil, že do Státního fondu dopravní infrastruktury bylo naposled přesunuto 130 miliard korun z prodeje Transgasu.

Ministr dopravy a spojů Jaromír Schling zdůraznil, že v současnosti probíhají stavební práce na pěti dálničních úsecích současně. Připomněl význam dokončované dálnice D1 pro Jihomoravský, Olomoucký a Zlínský kraj a poznamenal, že po jejím dokončení a napojení na dálnici D47 u Lipníka nad Bečvou bude její celková důležitost pro Moravu i celou republiku nesporná.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist