https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prerov-instaluje-specialni-kose-na-psi-exkrementy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Přerov instaluje speciální koše na psí exkrementy

17.9.2019 00:19 | PŘEROV (ČTK)
Přerovská radnice se rozhodla poprvé instalovat v ulicích města speciální koše na psí exkrementy. / Ilustrační foto
Přerovská radnice se rozhodla poprvé instalovat v ulicích města speciální koše na psí exkrementy. / Ilustrační foto
Foto | JenniGut / Pixabay
Přerovská radnice se rozhodla poprvé instalovat v ulicích města speciální koše na psí exkrementy. Nádoby se objeví na zkoušku na pěti místech. Vedení města počítá s tím, že pokud se osvědčí, dostanou se postupně i do dalších ulic. Město tím vychází vstříc požadavkům majitelů psů, kterým koše chyběly, informovala dnes mluvčí radnice Lenka Chalupová. Ve městě je nyní v evidenci 3673 psů, technické služby z trávníků a chodníků odklidí ročně devět tun psích exkrementů.
 

Koše šedé barvy se objeví vždy po jednom v ulicích Interbrigadistů, bří Hovůrkových, Žižkova, Šířava a jeden bude stát u Bečvy, kousek od městského rybníku. Vybaveny budou speciálním dávkovačem sáčků. "Zatím je to první vlaštovka, uvidíme, jak se nám osvědčí. V minulosti jsme k běžným košům přidali držáky na sáčky na psí exkrementy, ale to se nám nevrátilo v dobrém, protože lidé sáčky během chvilky rozebrali, takže se naše snaha minula účinkem," uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha (ODS).

Instalaci nádob na psí exkrementy požadovali majitelé zvířat. Mnozí argumentovali i tím, že by možnost vhazovat exkrementy na určená místa mohla motivovat majitele k tomu, aby se snažili po svém psovi uklízet.

Nové koše jsou vyrobené z odolného tvrzeného plastu, mají objem 35 litrů a jejich součástí je i speciální dávkovač na sáčky. Betonové základy se již začaly připravovat, samotná instalace bude hotová do konce září. Koše jednou týdně vyvezou pracovníci technických služeb, kteří se budou rovněž starat o doplňování zásobníku plastových sáčků a monitorovat budou i to, jestli se novinka podepíše na menším množství psích exkrementů v ulicích Přerova, doplnila mluvčí radnice. Nákup košů včetně přípravy místa a montáže vyjde město na 70.000 korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist