https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prerov-poplatky-za-odpad-nezvysi-zustanou-na-700-korunach
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Přerov poplatky za odpad nezvýší, zůstanou na 700 korunách

2.12.2019 00:13 | PŘEROV (ČTK)
Obyvatelé Přerova budou platit za komunální odpad stejnou částku jako loni, tedy 700 korun. / Ilustrační foto
Obyvatelé Přerova budou platit za komunální odpad stejnou částku jako loni, tedy 700 korun. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Foto | Maaark / Pixabay
Obyvatelé Přerova budou platit za komunální odpad stejnou částku jako loni, tedy 700 korun. Rozhodli o tom přerovští radní, kteří jednali minulý čtvrtek o třech variantách, ve zbývajících dvou šlo o zdražení. Informovala o tom mluvčí radnice Lenka Chalupová. Návrh rady budou schvalovat ještě na začátku prosince zastupitelé. Poplatek za odpad se ve městě zvyšoval naposledy loni.
 

"Materiál byl v radě předložený ve třech variantách. První byla možnost ponechání stávajících 700 korun, druhou variantou byla částka 730 korun a třetí 750 korun. Na zastupitelstvo, které se bude konat 9. prosince, jsme předložili první variantu," uvedla náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová (ANO).

Zvýšení poplatku vedení města nežádá přesto, že současný poplatek veškeré náklady spojené se svozem a likvidací odpadu nepokryje. Město ze svého rozpočtu doplácí za každého Přerovana 107 korun. "Naposledy byl poplatek za takzvané smetné zvýšen pro rok 2019. V letech 2013 až 2018 platili Přerované částku 650 korun, od roku 2008 do roku 2012 to bylo 500 korun, v roce 2007 byla sazba 475 korun, v roce předchozím 467 korun, v roce 2005 platili občané 434 korun a rok předtím 400 korun," doplnila mluvčí radnice.

Naopak v Olomouci radní tento týden rozhodli poplatek za komunální odpad zvýšit, a to z nynějších 660 korun na 816 korun za osobu. Poplatek za odpad olomoucká radnice naposledy zvýšila na 660 korun v roce 2013 po devíti letech. Předtím platili obyvatelé Olomouce ročně 492 korun. I tam poplatek nyní pokrývá jen část nákladů na svoz odpadu. V Prostějově se naopak zdražovat nebude, tam město plánuje poplatek příští rok nechat na 600 korunách na osobu. Radnice poplatky za svoz a likvidaci komunálního odpadu po pětileté pauze zvýšila naposledy v roce 2013, a to ze 492 na 600 korun. Od té doby se poplatek v tomto městě nezměnil.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist