https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prestavba-nadrazi-v-decine-je-v-polovine
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Přestavba nádraží v Děčíně je v polovině

26.7.2002 11:52 | DĚČÍN (ČIA)
Přestavba hlavního nádraží Českých drah v Děčíně vstupuje do druhé poloviny a dosud si vyžádala kolem 800 milionů korun. ČIA to dnes řekl Ivan Nejezchleba z Železničního stavitelství Brno, generálního dodavatele přestavby. Celkové náklady na přestavbu nádražní budovy, kolejiště, signalizace, výstavbu nových nástupišť a další práce jsou vyčísleny na 1,5 miliardy korun.
 

Pod děčínským nádražím se nyní provádí výstavba podchodů pod výpravní budovou a z ulice Práce. Obě trasy se mají protnout zhruba v polovině letošního září. Během podzimu budou dokončeny koleje a nová signalizační zařízení. Pro potřeby železniční stanice Děčín a personálu Českých drah nyní slouží rekonstruovaná budova A, státní a cizinecké policie využívají budovu C. Nyní probíhají naplno práce na rekonstrukci nádražní budovy B, která kopíruje první nástupiště.

Hlavní nádraží v Děčíně bude součástí prvního mezinárodního rychlostního koridoru a vlaky zde budou v budoucnu projíždět rychlostí až 120 kilometrů za hodinu. Proto musí být podle evropských norem zajištěno mimoúrovňové křížení pro cestující i dopravu zavazadel. Veřejnosti má sloužit děčínské nádraží od 10. prosince letošního roku. Do té doby mají být dokončena a zastřešena tři ze čtyř nových nástupišť včetně podzemních podchodů a zavazadlového tunelu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist