https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prestupni-jizdenky-pid-lze-nove-pouzivat-mezi-prahou-a-poricany
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Přestupní jízdenky PID lze nově používat mezi Prahou a Poříčany

11.10.2001 12:51 | PRAHA (ČIA)
Od počátku října je možné používat přestupní jízdenky pro jednotlivou jízdu Pražské integrované dopravy (PID) také ve vlacích Českých drah na trati z Prahy do Kolína v úseku Praha Masarykovo nádraží - Poříčany. ČIA to potvrdilo tiskové oddělení Českých drah.
 

Jedná se o běžné jízdenky, které jsou platné nejen ve všech prostředcích městské hromadné dopravy v Praze, ale také ve vlacích a autobusech zařazených do systému PID. Jejich cena závisí na počtu projetých pásem. Dále je v úseku Praha Masarykovo nádraží - Praha Klánovice možné ve vlacích používat jízdenky s platností 24 hodin a 3, 7 nebo 15 dní.

V přechodném období do konce října 2001 budou na všech železničních stanicích a zastávkách v úseku Praha Masarykovo nádraží - Poříčany instalovány označovače PID. Do té doby bude možno cestovat vlakem jen s přestupní jízdenkou označenou v jiném dopravního prostředku PID.

Přestupní jízdenky PID bylo dosud možné využívat ve vlacích mezi Prahou hlavním nádražím a Řevnicemi na trati z Prahy do Berouna a mezi Prahou hlavním nádražím a Senohraby na trati z Prahy do Benešova. Na příští rok plánují České dráhy rozšířit tuto nabídku také na trať z Prahy do Nymburka a Kolína v úseku Praha Masarykovo nádraží - Lysá nad Labem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist