https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prezident-kvuli-zasedani-mmf-a-sb-prijal-ministra-vnitra
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Prezident kvůli zasedání MMF a SB přijal ministra vnitra

24.10.2000 14:55 | PRAHA (ČIA)
Prezident Václav Havel se dnes nechal ministrem vnitra Stanislavem Grossem a policejním prezidentem Jiřím Kolářem informovat o výsledcích bezpečnostních opatření týkajících se výročního zasedání MMF a Světové banky v Praze. ČIA to sdělil prezidentův mluvčí Ladislav Špaček.
 

"Prezident setrvává na svém pozitivním hodnocení odvahy a zdrženlivosti, kterou policisté prokázali při nejtvrdších střetech s výtržníky," dodal mluvčí. Havel podle něj vyzval ministra vnitra k otevřenému a důslednému postupu při vyšetřování všech informací o údajném nezákonném jednání policie při zásazích proti demonstrantům.

Gross a Kolář prezidenta informovali o činnosti Inspekce ministra vnitra a o šetření kontrolních orgánů Policie ČR. Prezident podle Špačka s uspokojením přijal jejich ujištění o zájmu vedení resortu na důsledném vyšetření všech obvinění na adresu policie. Jiří Kolář rovněž oznámil, že v nejbližších dnech posílí pracovní skupinu zabývající se stížnostmi občanů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist