https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prezidentu-havlovi-chybi-konsenzus-nad-smerovanim-statni-politiky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Prezidentu Havlovi chybí konsenzus nad směřováním státní politiky

23.8.2001 16:08 | LUKA POD MEDNÍKEM (ČIA)
Prezident Václav Havel se necítí být dostatečně kompetentní a nemá takové informace, aby mohl jednoznačně říci, zda se má či nemá vůbec stavět dálnice D3 mezi Prahou a Českými Budějovicemi a kudy by tato dálnice měla vést. Nicméně si myslí, že nejprve měl existovat celospolečenský konsenzus například i v otázce další výstavby dálniční sítě. "Teď, jak přicházejí ty jednotlivé věci, tak trošku postrádáme ten jednoznačný konsenzus," řekl Havel po setkání se zástupci státní správy, samosprávy a dalších institucí, které k výstavbě dálnice D3 mají co říci.
 

Podle Havla je ale báječné, že se o takto zásadních věcech může veřejně hovořit a nerozhoduje se o nich v nějakých tajemných místnostech, jak se to mnohdy stávalo dříve. Domnívá se rovněž, že je nutné zamyslet se nad optimálním řešením, a to pak realizovat.

Prezident Havel dnes v rámci své cesty oblastí Posázaví navštívil několik míst, kudy by dálnice D3 měla v budoucnu vést a setkal se s představiteli zainteresovaných stran, aby se informoval o různých pohledech na chystanou výstavbu dálnice mezi Prahou a Českými Budějovicemi.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist