https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pri-demonstracich-za-ochranu-klimatu-v-londyne-zatkla-policie-pres-90-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Při demonstracích za ochranu klimatu v Londýně zatkla policie přes 90 lidí

25.8.2021 10:32 | LONDÝN (ČTK)
Při protestních akcích stoupenců hnutí Extinction Rebellion (Vzpoura proti vyhynutí) v Londýně zatkla policie tento týden přes 90 lidí. Ekologičtí aktivisté blokovali ulice a křižovatky v centru města, někteří se připoutali k vozidlům. S odvoláním na policii o tom informovala stanice BBC.
 

Demonstranti již v pondělí na jedné z křižovatek vztyčili čtyři metry vysoký růžový stůl, který měl symbolizovat výzvu politikům, aby usedli za jednací stůl o ochraně klimatu. Policie konstrukci dnes odpoledne rozebrala s pomocí lešení.

Podle sdělení metropolitní policie bylo v pondělí zatčeno 52 lidí a dnes dosud 40. Protesty za ochranu klimatu se mají v britské metropoli konat v následujících dvou týdnech.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist