https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pri-rekordnich-privalovych-povodnich-zahynulo-v-pakistanu-nejmene-549-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Při přívalových povodních zahynulo v Pákistánu nejméně 549 lidí

5.8.2022 17:06 | ISLÁMABÁD (ČTK)
Za poslední měsíc zahynulo při záplavách v Pákistánu 549 lidí. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na pákistánské vládní zdroje. Mezi nejhůře postižené oblasti patří odlehlé komunity v chudé jihozápadní provincii Balúčistán.
 

Přívalové povodně způsobily abnormálně silné monzunové deště. Vláda za pomoci armády zřídila v oblastech zasažených povodněmi humanitární tábory a pomáhala zasaženým rodinám s přesídlením a zajištěním potravin a léků. Záplavy poškodily více než 46 200 domů, uvedl dnes Národní úřad pro zvládání katastrof.

"Snažíme se zajistit rozsáhlou pomoc obětem povodní," řekl premiér Šabház Šaríf během návštěvy zasažených oblastí.

Uplynulý měsíc byl v zemi nejvlhčí za posledních třicet let a spadlo o 133 procent více srážek, než je třicetiletý průměr, uvedl úřad pro zvládání katastrof. V Balúčistánu, který sousedí s Íránem a Afghánistánem, napršelo o 305 procent více srážek, než je roční průměr, uvedla agentura Reuters.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist