https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/priblizne-vodorovne-by-mohli-jezdit-prazsti-cykliste
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Přibližně vodorovně by mohli jezdit pražští cyklisté

21.9.2006 12:53 | PRAHA (EkoList)
V prostoru vestibulu stanice metra Karlovo náměstí je v těchto dnech možné shlédnout výstavu studentských projektů - vizí, jak by mohly jednou vypadat cesty pro cyklisty v Praze. Výstavu nazvanou Přibližně vodorovně představující práce čtyř studentů pražské fakulty architektury ČVUT připravil jejich vedoucí, architekt Lukáš Velíšek ve spolupráci s Pavlem Polákem, koordinátorem pracovní skupiny pro cyklistickou dopravu při pražském magistrátu.
 

"Projekty představují jednak takzvané „vodní prostupy“, tedy zprůchodnění soutěsek a bariér podél řek, říček a potoků, jejichž nábřeží tvoří přirozenou, přibližně vodorovnou, kostru systému pražských cyklostezek, jednak lehce futuristicky zabarvené úvahy o možném „vzdušném“ propojení vyvýšených pražských teras – například propojení Letné a Vítkova," říká o vystavených projektech Lukáš Velíšek.

Vernisáž výstavy proběhla zároveň s otevřením nového úseku cyklostezky v Praze 4 v úseku Vrbova – Na Mlejnku, která má spojovat již fungující cyklostezku u Barrandovského mostu a cyklostezku vedoucí k nádraží Krč. Novou cyklostezku si osobně přijel na kole vyzkoušet i pražský primátor Pavel Bém.
reklama

 
Hanka Hermová

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist