https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/primator-usti-nad-labem-je-zdesen-prohlasenim-zastupce-krajskeho-hejtmana
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Primátor Ústí nad Labem je zděšen prohlášením zástupce krajského hejtmana

13.1.2002 12:51 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Zděšení nad kritickým prohlášením statutárního zástupce hejtmana Ústeckého kraje Jaroslava Foldyny (ČSSD) k rozvoji města Ústí nad Labem vyjádřil primátor Miroslav Pátek (ODS). Foldyna v tomto týdnu Českému rozhlasu řekl, že Ústí nad Labem je šedivé a ošklivé město, které se za posledních deset let téměř nevyvíjí. Kromě jednoho nového mostu, který má však tu vadu, že vede odnikud nikam. Pátek přičítá Foldynovy výroky nedostatku koncentrace nebo "závažné poruše smyslových analyzátorů".
 

Primátor soudí, že Foldyna ponechává bez povšimnutí například obrovské pokroky v oblasti životního prostředí, kdy Ústí nad Labem získalo v posledních letech tři ceny Evropské unie. Pátek proto vyzývá spoluobčany, aby si s ohledem na příští krajské volby zapamatovali Foldynova nepřijatelná slova. "Za svými slovy si stojím. ODS a její partneři vládnou v Ústí deset let, a co dokázali kromě mostu, vedoucího jen ke krematoriu. Vyasfaltované náměstí, srp s kladivem přikrytý billboardem a rozpadlá Větruše. To se opravdu mají čím chlubit," reagoval na slova primátora Foldyna.

Skutečností je, že teprve v posledních letech se ústecká radnice angažuje v projektu výstavby nové průmyslové zóny Předlice-severovýchod a výstavbě nového regionálního centra Eurotelu. Ústečtí radní se nedokázali dohodnout ani na jednotném stanovisku k výstavbě hliníkárny v ústeckém obvodu Neštěmice, kdy okresní úřad původně kladné územní rozhodnutí nakonec zrušil.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist