https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prioritou-kraje-vysocina-budou-pristi-rok-dotace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Prioritou kraje Vysočina budou příští rok dotace

14.11.2001 11:45 | JIHLAVA (ČIA)
Příjmy ve výši 700 milionů korun očekává v roce 2002 Kraj Vysočina. Podle zástupce hejtmana Miloše Vystrčila 100 milionů z této částky bude směřovat do Fondu rozvoje kraje. V souladu s předběžným rozhodnutím krajských zastupitelů by prioritou pro první rok měly být zejména dotace, namísto poskytování úvěrů, případně nenávratných a návratných finančních výpomocí.
 

Priority při využívání prostředků z Fondu rozvoje kraje by pak měly být definitivně schváleny až v Programu rozvoje kraje na lednovém zasedání krajského zastupitelstva. Mezi priority by být podle Vystrčila zařazen především rozvoj venkova a turistického ruchu.

Nejvyšší částky pak budou určeny především na školství, životní prostředí a dopravu. Opravy a rozvoj silnic druhé a třetí třídy však budou podle Vystrčila financovány ze Státního fondu dopravní infrastruktury.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist